14Dec Maas: één platform voor alle vervoermiddelen
De Rotterdamse regio zet een stap op weg naar ‘mobility as a service’. Deze term staat voor een transitie in mobiliteit: Niet het vervoermiddel, maar de behoefte van de reiziger van-deur-tot-deur staat centraal. De reiziger krijgt één toegankelijk systeem waar hij onder andere deelauto’s en e-bikes, openbaar vervoer, vervoer over water, taxi en collectief vervoer kan plannen, boeken en betalen. BNV Mobility, Vipre en VCCR gaan samen met diverse dienstverleners de uitdaging aan om hiervoor de komende tijd één innovatief online platform te ontwikkelen. Aernout van der Bend, directeur De Verkeersonderneming: “Dit is echt een concrete stap vooruit in de wereld van mobiliteit en uniek in Nederland.”

Mobility as a Service

Met de aanbesteding die De Verkeersonderneming afgelopen zomer startte, was de wens een stap te zetten richting ‘mobility as a service’.

Hiernaast is het doel om 4750 spitsmijdingen te realiseren op de belangrijkste knelpunten in de regio. BNV Mobility en VCCR lanceren dit innovatieve platform in februari 2017.

Het platform richt zich in eerste instantie op de Rotterdamse regio met een speciale focus op:

  • Drechtsteden
  • Schiedam en Vlaardingen
  • BAR-gemeenten: Barendrecht, Alblasserwaard, Ridderkerk
  • Voorne-Putten en Haven.